Atari is van plan een eigen smartwatch uit te brengen die in het teken staat van gaming. Je kunt het project steunen op Kickstarter. Het gaat hier om de Gameband, een wearable die dragers in staat stelt spellen van de uitgever te spelen.

Dit is de Gameband van Atari

Atari staat sinds vandaag op de crowdfundingwebsite Kickstarter met een nieuw product: de Gameband. Dit is een wearable, een smartwatch, die is gemaakt voor gamers en dragers games van de uitgever laat spelen op de pols. Wanneer het project gefinancierd is, verschijnen er twee Gamebands op de markt. De zogenaamde Atari-versie zal de bekende rode kleur krijgen en klassieke spellen zoals Pong, Crystal Castles en Asteroids gaan aanbieden. Het idee achter de wearable is om gamers altijd en overal te kunnen laten gamen.

Want als een gamer, moet je daartoe in staat zijn, vindt de bekende speluitgever. Dat je tegenwoordig ook meer dan prima kunt gamen op de smartphone die je altijd in je broek hebt zitten, vergeten we even voor het gemak. Gamen op een klein amoled-scherm van 1,63-inch, dat moet het toch wel zijn. In de Gameband past overigens een micro-sd-kaart tot 256 GB, waar je mogelijk meerdere games en bestanden op kunt zetten. Je kunt het apparaatje ook gebruiken als een smartwatch, maar inmiddels zijn daar ook betere alternatieven voor.