Garmin heeft aangekondigd nieuwe versie uit te willen brengen van twee van zijn activiteitentrackers: de Vivofit en de Vivoactive. Onder de motorkap zal er het een en ander gaan veranderen: zo wordt er onder meer een optische hartslagmeter toegevoegd.

Garmin Vivofit en de Vivoactive krijgen nieuwe versies

Garmin heeft tijdens MWC 2016 aangekondigd met nieuwe versies van de Vivofit en de Vivoactive aan te willen komen. Onder de motorkap van deze activiteitentrackers verandert er nogal wat, onder meer door de toevoeging van een optische hartslagmeter en de mogelijkheid om activiteiten voortaan automatisch te tracken. Ook verandert de fabrikant enorm veel aan het design van de banden, die hen meer stijl moet meegeven. De nieuwe armbanden zijn gemaakt in samenwerking met designer Jonathan Adler.

De Vivofit 3 heeft een scherm met verlichting, trackt al je activiteiten van de dag en kan tot vijftig meter onder water gebruikt worden (net zoals zijn voorganger). De batterij gaat een jaar mee, aldus de fabrikant. Naast het automatisch tracken van je activiteiten, kan het ook het verschil in intensiviteit meten. Qua design worden de nieuwe producten opgedeeld in twee categorieën: de zwarte en witte banden van Garmin zelf en de kleurrijke banden die zijn ontworpen door Adler. Hiermee wil de fabrikant ook modieuze sporters aantrekken.

Dan hebben we de Vivoactive HR. Deze fitnesstracker lijkt onzettend op een Fitbit Surge, maar dan met een langer scherm. De HR heeft ook een optische hartslagsensor, sensoren voor hoogtes, een verbeterde gps-batterijduur (tot dertien uur), ondersteuning voor meer sporten en is ook in staat het verschil in intensiviteit op te meten. De Vivofit 3 zal in het tweede kwartaal worden uitgebracht voor honderd tot honderdtwintig dollar (afhankelijk van het bandje), terwijl de Vivoactive HR tweehonderdvijftig dollar zal gaan kosten.