Garmin heeft een nieuwe versie van de Forerunner 35 aangekondigd, die iets goedkoper gaat worden: Garmin Forerunner 30. De Forerunner 35 was al redelijk simpel en goedkoop, in vergelijking met andere fitnesshorloges, en de Forerunner 30 zet die lijn dus verder door.

Garmin Forerunner 30: dit moet je weten

De Garmin Forerunner 35 is een gps-smartwatch waar je prima mee kunt rennen, voor een betaalbare prijs. Vandaag heeft Garmin een nieuwe versie van de Forerunner aangekondigd, eentje die de technologie nog betaalbaarder moet maken. Het is in feite de Forerunner 35, maar dan een stuk simpeler gemaakt. Dit fitnesshorloge zal exclusief in Europa te koop zijn voor een bedrag van ongeveer 175 euro. Uiteraard krijg je niet het complete pakket dat je gewend bent; zo kun je niet handmatig van modus wisselen op de 30.

Je kunt alleen kiezen voor 'rennen', waar het apparaat verder zelf gaat bepalen wat je aan het doen bent. Ook zijn er minder opties met betrekking tot je hartslag, zijn er geen sensoren aanwezig, is er een intervalmodus, geen loopmodus, ontbreekt de Virtual Pacer, wordt data niet op het apparaat verwerkt en kun je de wijzerplaat niet configureren. Die twee laatste dingen gaan via de Garmin Connect-app. Wel krijg je toegang tot de standaarddata in de vorm van afstand, tijd, calorieën, ritme, hartslag en de huidige datum en tijd.

Daarnaast zijn er nog enkele optionele onderdelen, zoals hartslagzones en VO2 Max. Bovendien ondersteunt de Garmin Forerunner 30 24/7-hartslagmonitoring en is er een gps-chip aanwezig. Move IQ wordt ingezet voor het automatisch detecteren van de activiteit. De accu gaat vijf dagen mee in smartwatchmodus en acht uur in gps-modus. De Forerunner 30 is straks in drie kleuren beschikbaar: turquoise, amethyst en grijs. Mocht je dus nog op zoek zijn naar een simpel renhorloge, dan kun je de Forerunner 30 gaan overwegen.