Garmin heeft de Garmin Forerunner 645 onthuld tijdens CES 2018, een gps-smartwatch waar je ook offline muziek op kunt bewaren en beluisteren. Je kunt ook een versie van de 645 kopen zonder de mogelijkheid muziek offline op te slaan, die is ietwat goedkoper.

Garmin Forerunner 645 aangekondigd


Garmin heeft de Garmin Forerunner 645 aangekondigd. Dit is een gps-smartwatch waarmee het mogelijk is offline muziek te beluisteren. Het apparaat kost 450 dollar en is nu te bestellen in de VS. Consumenten kunnen ook kiezen voor een versie van de smartwatch zonder die mogelijkheid; die is vijftig dollar goedkoper. Kies je voor de uitgebreide variant, dan kun je tot vijfhonderd nummers opslaan. Dat kunnen muziekbestanden van je computer zijn, maar ook afspeellijsten van muziekstreamingdiensten als iHeartRadio en Deezer. Opvallend is dat populairderde diensten, zoals Spotify, schitteren in afwezigheid.

Garmin loopt wel een beetje achter op de concurrentie op het gebied van muziek afspelen vanaf je pols. Concurrenten zoals Apple en Samsung bieden consumenten de mogelijkheid aan muziek te streamen vanaf je pols, zonder dat je van tevoren iets hoeft te downloaden (maar je hebt daar ook altijd de mogelijkheid muziek offline af te spelen). De reden dat Garmin zo lang heeft gewacht met het aanbieden van de optie, heeft volgens een vertegenwoordiger te maken met 'technologische vooruitgang en de interesse vanuit de consument'. 

Van de Garmin Forerunner 645 mag je alles verwachten wat je normaal van een Garmin mag verwachten: hartslagsensor en ingebouwde gps en tracking op het gebied van rennen, fietsen en zwemmen en veel geavanceerdere functies. De body is gemaakt van roestvrij staal en het altijd-aan-scherm is gemaakt van glas. Wanneer je de smartwatch in gps-modus gebruikt gaat de accu vijf uur mee, en anders zeven dagen.