Garmin heeft vandaag een nieuwe smartwatch gepresenteerd die speciaal is bedoeld voor golfers. De Approach S60 kan bijvoorbeeld de kracht van je swing vastleggen.


Golfbanen

De ronde smartwatch is voorzien van een kleurenscherm. Er zijn in de software 40.000 golfbanen wereldwijd opgeslagen. De golfer kan zo live op zijn horloge zien waar hij precies staat op de baan. Zo kan de golfer via een miniatuurkaart op zijn pols proberen te voorkomen dat de bal in een bunker of de sloot wordt geslagen. Ook geeft het horloge precies weer hoeveel meter er is tussen de positie van de golfer en de hole, zodat de slag daarop kan worden aangepast.


Competitie

De nieuwe Garmin Golf app op de smartphone begeleidt dit horloge. Hiermee kunnen verschillende dragers van dit horloge onderling een competitie uitvechten. Op het horloge kunnen de scores worden ingevoerd, die vervolgens live kunnen worden gedeeld met de concurrentie.


Stijlvol

Daarbij is de Approach S60 volgens Garmin een stijlvol horloge dat naast de gebruikelijke horlogefuncties ook AutoShot, SwingTempo, touch targetingmogelijkheden en andere voor golfers handige mogelijkheden bezit. Vanwege zijn stijl is het horloge ook buiten de golfbaan te dragen, vindt Garmin.

SwingTempo gebruikt de sensors in het horloge om de kracht van de slag te meten, en de gebruiker krijgt vervolgens adviezen hoe die te verbeteren valt. Die adviezen nemen de vorm aan van een vibratie, waarmee de swing gesynchroniseerd kan worden.

De smartwatch heeft uiteraard ook een stappenteller aan boord, zodat het slimme klokje ook dienst kan doen als een soort fitnesstracker. Hij houdt het weerbericht bij en waarschuwt de golfer tijdig als er regen in de lucht hangt. Ook de slaap kan ermee worden gemonitord.

De prijs van de Approach S60 is 399 dollar voor de versie met een rubberen bandje en honderd dollar meer voor de versie met een lederen bandje.