Garmin heeft tijdens CES 2017 drie sporthorloges aangekondigd die niet zo grof zijn als andere smartwatches die voor sporters bedoeld zijn. De lijn heet Fenix5 en biedt horloges aan met een klein scherm van ongeveer 1,6- tot 2-inch.

Garmin Felix5: sportsmartwatches in klein formaat

Garmin heeft drie smartwatches voor sporters aangekondigd die lang niet zo grof en groot zijn als de andere smartwatches die zijn bedoeld voor sporters. De schermen van deze sporthorloges zijn ongeveer 1,6- tot 2-inch groot, wat een halve inch kleiner is ten opzichte van de vorige modellen, de Fenix3. Alle drie de modellen, de 5, 5X en 5S, zijn bedoeld om dagelijks te dragen, ook wanneer je niet aan het sporten bent. Ook moeten ze acht tot veertien dagen meegaan in smartwatchmodus, terwijl dat aantal tot 24 uur terugloopt met de gps aan.

De sporthorloges zijn waterdicht tot honderd meter diepte en bieden dezelfde eigenschappen als alle andere fitnesshorloges aan. Daarnaast kunnen ze worden gekoppeld aan het Connect IQ-platform van het bedrijf. Verder is er een hartslagmeter aanwezig en kunnen dragers van deze smartwatches de banden verwisselen wanneer ze dan nodig achten. De 5X is het grootste model en biedt een extra mapping-feature aan, terwijl de 5S het kleinste model is. De Fenix5 zal later dit kwartaal te koop zijn voor bedragen van 600 euro en 700 euro.