Garmin heeft een nieuw sporthorloge gelanceerd: de Forerunner 935. De opvolger van de Forerunner 735XT is in het tweede kwartaal beschikbaar en gaat 549,99 euro kosten.

Dit is de Forerunner 935

Voor die prijs krijg je een sporthorloge dat het op één batterijlading 24 uur belooft vol te houden. Je kunt er triathlons mee registreren, waaruit volgt dat je er ook het water mee in kunt. De Forerunner 935 is waterdicht tot 5 atmosfeer.

Trainingssoftware

Er wordt eigen software op deze smartwatch geleverd, die compatibel is met smartphones die op Android en iOS lopen. De software biedt wat dagelijkse slimme functies zoals het doorgeven van notificaties, muziekbediening, een agenda en het weer, maar daar draait het niet om bij dit sporthorloge. Het horloge is specifiek bestemd om sporters te helpen bij het vastleggen en coachen van duurlopen, triathlons en zwemwedstrijden. Fietsfuncties zitten er dientengevolge ook op en het horloge is toegerust met een eigen gps-chip. Hij kan worden aangesloten op een hartslagmeter die met een band rond de borst wordt bevestigd. Er is een speciaal triathlonpakket met zo'n borstband verkrijgbaar voor 699 euro.

Slaaptracker en Strava

Behalve het minutieus vastleggen van sportieve prestaties en verbrande calorieën voor drie takken van sport, kan het horloge ook 's nachts dienstdoen als slaaptracker. Er is integratie met Strava voor het nog beter analyseren van sportieve prestaties, voor de (tri)atleet die echt als een van de eerste tien over de finish wil komen. Sporters die behoefte hebben aan ondersteuning van anderen, kunnen gratis lid worden van de online community Garmin Connect.