Garmin komt met een smartwatch dat speciaal voor duikers ontwikkeld is. Het gaat om de Descent Mk1 Dive Watch, dat gemaakt is met kunststof, metaal en saffierkristal. Daardoor kan het horloge gebruikt worden tot honderd meter diep en de gewone duikhorloges vervangen.

Garmin Descent Mk1 Dive Watch

Het horloge beschikt over een 1,2-inch display van saffierglas. Dat is niet alleen moeilijk te bekrassen, maar kan ook behoorlijk wat druk aan en daarom vrij diep gebruikt worden. Het scherm beschikt over 240 bij 240 pixels en ledverlichting. Daardoor is het horloge makkelijk afleesbaar in moeilijke omstandigheden.

 

Garmin voorziet de Descent van een heel arsenaal aan sensoren. Zo is er een kompas dat onder water werkt, een gyroscoop, een hoogtemeter, GPS en een hartslagsensor. De gegevens die al die sensoren verzamelen komen terecht op een 16GB opslagkaartje. Het horloge beschikt verder nog over een flinke batterij. Die kan tot 21 dagen mee als de Garmin Descent als smartwatch gebruikt wordt, 12 dagen in GPS-modus en 40 uur in de horlogestand.

Speciale duikfuncties

Aangezien de Descent een duikhorloge is, zijn er allerhande functies toegevoegd die specifiek hiervoor dienen. Zo zorgt het ervoor dat je duiklimieten niet overschrijdt. Het horloge houdt bij hoe diep je gaat, hoeveel zuurstof je hebt en markeert locaties die je bezocht hebt. Zo kan je bijvoorbeeld eenvoudig zien waar je onder water gegaan bent.

 

Meegeleverde software voor je computer verzamelt verder data van al je duiken. Er kunnen tot wel tienduizend duiken bijgehouden worden in dat logboek. Maar aangezien er een hele rits aan sensoren is, kan de Descent ook als gewoon sporthorloge gebruikt worden. Allerhande soorten activiteiten kunnen gevolgd worden, van hardlopen tot fietsen, wandelen en zwemmen.

De Garmin Descent Mk1 Dive Watch ligt eind dit jaar in de winkel. Heel goedkoop is het horloge niet: er moet 999,99 euro betaald worden voor de variant met een siliconen bandje en 1.499,99 euro voor de versie met een titanium bandje.