Garmin heeft de Forerunner 35 aangekondigd, als opvolger van de Forerunner 25, met enkele noemenswaardige verschillen tussen de smartwatches. Zo heeft de eerstgenoemde nu een ingebouwde hartritmesensor en nog veel meer.

Dit is de Garmin Forerunner 35

Garmin heeft vandaag de Forerunner 35 aangekondigd. Dit is de opvolger van de Forerunner 25. In vergelijking met de vorige smartwatch annex fitnesstracker, bescht de 35 over een eleganter uiterlijk, een display met een hoge resolutie, een accu die langer mee moet gaan en een ingebouwde hartritmesensor. Je kunt de Forerunner wel aansluiten op een externe sensor voor op de borst, maar de 35 is nu de eerste in de deze serie met een ingebouwde sensor. De smartwatch voor sportievelingen ondersteunt meerdere sporten.

Sporten zoals lopen, rennen, fietsen, fietsen op de hometrainer en nog een aantal andere cardio-oefeningen. De Forerunner 35 is wel waterdicht (tot vijftig meter, voor dertig minuten), kan zwemmers helaas niet tracken. Wanneer je gps aan hebt staan, dan zal de accu zo'n dertien uur moeten meegaan. Maar zonder gps zal de smartwatch dertien dagen meegaan, is de belofte. Je kunt de tracker koppelen aan Android en iOS, waar je inzicht krijgt in het aantal verbrande calorieën, genomen stappen en andere standaard informatie.

Prijs en beschikbaarheid

Over een Nederlandse release is helaas niets bekend. In Noord-Amerika kost de Garmin Forerunner zo'n 200 dollar.