De Garmin Vivoactive 3 is een opvallend slim horloge: van buiten is het een smartwatch, maar van binnen voelt 'ie zich een fitnesstracker. In totaal beschikt de Vivoactive 3 over vijftien modi voor het sporten, waardoor je er altijd wel mee uit de voeten kunt.

Dit is de Garmin Vivoactive 3

2017 is nog niet klaar met smartwatches die zich van binnen een fitnesstracker voelen. Naast de Samsung Gear Sport en de Fitbit Ionic heeft nu ook Garmin deze opvallende verschijning in het assortiment opgenomen: de Garmin Vivoactive 3. Het apparaat beschikt over vijftien modi voor het tracken van activiteiten, evenals een hartslagmeter. Die kan bijhouden hoe je hart zich gedraagt gedurende de dag en kan ook laten zien wanneer je stress ervaart. Ook kan de tracker tegen een spatje water, zoals de regendruppels.

De Garmin Vivoactive 3 beschikt over een accu die tot zeven dagen meegaat, maar alleen wanneer je niet constant gebruikmaakt van de gps. Anders gaat 'ie tot dertien uur mee. Het scherm stelt gebruikers in staat door middel van vegen door de interface te bladeren, terwijl het Chrome-display ondertussen ervoor zorgt dat je ook met veel zonlicht nog altijd kunt zien wat je moet zien. Wanneer je je smartphone aan de Vivoactive 3 koppelt, dan kun je ook nog notificaties ontvangen en lezen op je pols, rechtstreeks op het kleine touchscreen.

Verder wordt de Garmin Vivoactive 3 geleverd met Garmin Pay, waarvan niet zeker is of dat ook naar Nederland komt. Met Garmin Pay is het mogelijk betalingen te verrichten via een nfc-chip. Gebruikers zijn in staat om een MasterCard of Visa-creditcard te registreren en te gebruiken. Tot op heden zijn er nog niet veel smartwatches met een nfc-chip aan boord, waardoor de Vivoactive 3 toch een interessante keuze lijkt te worden voor veel fitnessliefhebbers. Wanneer de Vivoactive 3 wordt gelanceerd, is nu nog niet bekendgemaakt.