Garmin heeft vandaag de Garmin Vivofit 4 geïntroduceerd. Volgens Garmin kan deze fitnesstracker een volledig jaar doen op één batterij. De Vivofit 4 is de opvolger van de Vivofit 3.

De Garmin Vivofit 4 beschikt over een kleurendisplay en is geheel waterdicht. Het display toont activiteiten, notificaties en de weersomstandigheden. Stappen, afstand en calorieën worden allemaal bijgehouden, net als het slaapritme. Je kunt doelen instellen voor bijvoorbeeld het aantal stappen dat je dagelijks wilt halen. De Garmin Vivofit 4 heeft overigens geen hartslagmeter.

Garmin Vivofit 4 herkent diverse sporten en jouw dagelijkse ritme

Via connectiviteit met de smartphone krijg je nog meer functionaliteiten. Dankzij MoveIQ kan de Vivofit 4 jouw dagelijkse ritme herkennen en hier automatisch doelen op aanpassen. De Garmin Vivofit 4 kan verschillende sporten automatisch herkennen, waaronder lopen, hardlopen, fietsen, zwemmen of het gebruik van een crosstrainer. De Garmin Connect-app laat je de fitnesstracker aanpassen naar je eigen wensen.

De fitnesstracker is verkrijgbaar in twee maten: een small/medium voor de kleine polsen en een large voor de mensen met een bredere pols. De Vivofit 4 is te koop in de kleuren zwart, wit en limoengroen voor een prijs van 79,99 dollar. Hiermee is dit nieuwe model 20 dollar goedkoper dan de Vivofit 3. Losse bandjes zijn tevens te koop in andere kleuren voor een prijs van 19,99 dollar. Op dit moment is de Vivofit 4 alleen te koop via Amazon. Waarschijnlijk zal de fitnesstracker op een later moment bij meer winkels te koop zijn.