Garmin heeft een fitnesstracker voor jongeren aangekondigd: Garmin Vivofit jr. De tracker is bedoeld voor kinderen van vier tot negen jaar. Ouders kunnen ondertussen de statistieken van hun kinderen bekijken en hen ook uitdagen via de gratis applicatie.

Dit is de Garmin Vivofit jr.

De Garmin Vivofit jr. is een fitnesstracker voor kinderen van vier tot en met negen jaar. De tracker moet het voor kids leuker maken te blijven bewegen gedurende de dag, door hen een toffe gadget met scherm te geven, die er ook nog eens leuk uitziet. Het apparaatje houdt de standaard dingen bij, zoals de hoeveel stappen die het kind zet en de tijd dat er geslapen is. Ook kan de Vivofit jr. kinderen helpen herinneren dat ze dagelijks zo'n zestig minuten actief moeten zijn. Het monochrome scherm kan in de zon goed worden bekeken.

 

Ook is de Garmin Vivofit jr. geschikt om mee te zwemmen of te douchen, mits er geen grote temperatuurverschillen optreden (5 ATM). Met de gratis app kunnen ouders hun kinderen in de gaten houden en hen uitdagen met oefeningen en doelen waardoor iedereen in het gezin actief blijft. Wanneer er opdrachtjes zijn voltooid, dan krijgen de kids digitale muntjes waar ze digitale beloningen, die ouders uitkiezen, mee kunnen downloaden. De fitnesstracker wordt al geleverd met een standaard set aan opdrachten en te voltooien taakjes.

Prijs en beschikbaarheid

De Garmin Vivofit jr. is later dit jaar beschikbaar in de VS voor een bedrag van 79,99 dollar en zal ook bij speelgoedwinkels te koop zijn.