Garmin zal deze week op de IFA in Berlijn een nieuwe smartwatch presenteren. De Garmin Vivomove HR is een rond hybride-horloge dat niet alleen is gericht op fitnessfuncties.

Zoals vaker, is reporter Evan Blass (@evleaks) met een eerste plaatje gekomen van de nieuwe wearable. Verder geeft hij er geen informatie over. Daarop moeten we dus even wachten totdat Garmin het apparaat zelf deze week aankondigt.

Hybride

Maar uit het plaatje valt wel het een en ander af te leiden. Garmin kiest voor eenvoud in design, rond, zonder zaken als een ronddraaiende ring of een veelvoud aan knoppen. Het is een hybride apparaatje, wat inhoudt dat een echt uurwerk met echte wijzers plus een scherm met digitale mededelingen worden gecombineerd.

Bandjes

Het bandje kan worden verwisseld en Garmin biedt naar verluidt een flinke collectie aan, tegelijk met deze smartwatch. Er zit een hartslagsensor aan de binnenkant, wat de afkorting HR in de naam van de Vivomove HR meteen verklaart.

Notificaties

De plaatjes lijken ook te impliceren dat de wearable in staat is om notificaties van een verbonden smartphone op het kleine scherm weer te geven. Zo hoeft de eigenaar niet bij elke trilling naar zijn telefoon te tasten. De berichten die binnenkomen kunnen ook met een korte veegbeweging worden beantwoord. Hoe dat precies werkt, wordt waarschijnlijk pas helder bij de officiële presentatie van de Vivomove HR.

Met het digitale scherm kan de Vivomove HR in ieder geval veel meer dan de bestaande Vivomove-serie van Garmin, waar slechts een stappenteller op staat, waarvan de doelstelling via een app op de smartphone kan worden ingesteld.