Garmin kondigt wederom een nieuw product aan. Of beter gezegd: een update van een eerder gelanceerd product, omdat alleen gps-tracking hier nieuw is. De Vivosmart HR+ is in feite dezelfde fitnesstracker als de Vivosmart HR, maar dan met die gps-tracker ingebouwd.

Dit is de Garmin Vivosmart HR+

Onlangs kondigde Garmin nog een aantal producten aan en ook deze week laat de bekende fabrikant van zich horen. De Vivosmart HR+ is namelijk aangekondigd. Dit is een fitnesstracker die niet heel veel anders is dan de bestaande Vivosmart HR. Sterker nog: het is de Vivosmart HR, maar dan met een ingebouwde gps-tracker. Daardoor kun je nu je runs tracken en krijg je toegang tot allerlei statistieken en informatie die je ook krijgt met de Forerunner-horloges, zoals Forerunner 235 en 630. Het betreft hier dus een update.

Ook beschikt de fitnesstracker over Garmin Move IQ: een geautomatiseerd systeem dat automatisch herkent wat je nu aan het doen bent: lopen, rennen, zwemmen of wat anders. Daarnaast is ook de optische hartritmesensor, de Elevate, aanwezig en kun je alle standaard metingen verrichten (calorieën, stappen, et cetera). Tevens is het mogelijk de tracker om te houden tijdens het zwemmen (tot vijftig meter) of douchen. Uiteraard kun je de wearable koppelen aan je smartphone en daardoor allerlei meldingen, zoals notificaties, ontvangen.

Er wordt dan ook automatisch data uitgewisseld met de Garmin Connect Mobile-app, die je zelf kunt inzien, en je krijgt de mogelijkheid je muziek te bedienen vanaf je pols. De accu gaat tot acht uur mee wanneer je gps aan hebt staan en tot vijf dagen wanneer gps uitstaat. Het is nog niet duidelijk wanneer het horloge naar Nederland komt. In Groot-Brittannië kost de Vivosmart HR+ 170 Britse pond (217 euro).