De app Gear Manager voor iOS gelekt en te installeren op je iPhone. Let wel op: dit is een bèta-app, waardoor niet alles goed zal werken. Het installeren is dan ook op eigen risico. Maar wanneer je het doet, dan zul je alvast een voorproefje krijgen van wat komen gaat.

Gear Manager voor iOS

De Gear Manager voor iOS, waarmee je de Gear S2 en de Gear S3 aan je iPhone kunt koppelen, is gelekt en nu te installeren op je iPhone. Je hebt hier wel tenminste iOS 8.4 voor nodig, want met een eerdere versie van het OS werkt de software niet. Let wel goed, want de applicatie is nog in bèta. Dat kan betekenen dat niet alles even goed werkt en dat er nog dingen fout kunnen gaan. Maar wanneer je de app downloadt en installeert op je iPhone, dan krijg je wel alvast een voorproefje van wat straks komen gaat, wanneer Samsung de app lanceert.

Zo installeer je de Gear Manager op je iPhone:

  • Download het ipa-bestand op je pc
  • Verbind je iPhone met die pc
  • Klik twee keer op het ipa-bestand en synchroniseer het via iTunes
  • Kies voor Gear S3 (of Gear S2)
  • Druk op installeren

Is de installatie voltooit, ga dan naar instellingen > Algemeen > Apparatenbeheer en geef aan dat je de certificaat van Samsung vertrouwt. Vervolgens zet je de Gear S3 of Gear S2 terug naar de fabrieksinstellingen, zet je bluetooth aan en koppel je beide apparaten aan elkaar. Wanneer Samsung zelf de software vrijgeeft, is op moment van schrijven helaas niet bekendgemaakt.