Samsung heeft een update uitgebracht voor de Gear Manager-applicatie, waardoor gebruikers nu automatisch kunnen wisselen van wearable. Dat betekent dat je dus niet constant handmatig hoeft aan te passen dat je nu de Gear Fit 2 om hebt in plaats van de Gear S3, bijvoorbeeld.

Update voor de Gear Manager

Samsung heeft aan het einde van de week een update uitgebracht voor de Gear Manager-applicatie, die je nodig hebt om je Samsung-wearable te koppelen aan een smartphone. De update neemt een aantal verbeteringen met zich mee. Binnen de app krijgen gebruikers voortaan informatiekaarten te zien, die meer vertellen over de verschillende mogelijkheden van de wearables. Ook wordt er informatie verschaft over de notificaties, accounts en meer, dus je doet er goed aan eens een kijkje in de app te nemen na de update.

Daarnaast is er een Auto Switch-functie aanwezig. Door deze feature is het mogelijk automatisch van wearable te wisselen binnen de app, wanneer je besluit je Gear Fit 2 in te wisselen voor de Gear S3. Die wearables, evenals de Gear S2, zullen ook automatisch worden verbonden met de smartphone. Daarnaast laat de app voortaan andere wijzerplaten zien wanneer je er een verwijderd en zal er informatie op het vergrendelde scherm worden getoond. De update wordt nu uitgerold naar Android en kan elk moment aankomen op je smartphone.

Lees ook onze Samsung Gear S3 review.