Kippy heeft een wearable voor de halsband van katten en honden gemaakt, die via gps en 3/4G verbinding maakt met de smartphone van het baasje.


Weggelopen huisdier terugvinden

Met de Kippy-hanger, die aan de halsband wordt bevestigd, kan de eigenaar van hond of kat zo precies in de gaten houden waar zijn huisdier zich bevindt. Handig voor het terugvinden van een weggelopen huisdier.


Stappenteller, slaapmonitor

Maar ook biedt de Kippy-hanger informatie die we gewoonlijk alleen in fitnesstrackers voor mensen zien. Zoals een stappenteller en een slaapmonitor. Wordt de hond wakker, dan kan de baas daar direct van op de hoogte worden gesteld via een app in zijn smartphone.

Kippy 2


Geofence

Verder zijn er aan de Kippy-app nog wat voor baasjes van huisdieren handige zaken aan toegevoegd, zoals een geofence. Daarmee kan een gebied op de kaart van tevoren worden afgebakend. Komt hond of kat over de onzichtbare grens heen, dan volgt een notificatie.


GPS en LBS

Is de gas van de Kippy om de een of andere reden uitgevallen, bijvoorbeeld omdat het dier binnen zit, dan is er nog lbs. Via triangulatie van het gps-signaal van de simkaart in de hanger, wordt dan toch een redelijk accurate positie bepaald.


Proximity

Is een hond of kat weggelopen, dan kan via de proximity-optie een pijltje op de smartphone worden getoverd die aangeeft waar je heen moet om herenigd te worden met je huisdier.

En wil je wel eens weten wat je kat allemaal ’s nachts uitspookt buiten en waar hij heen gaat, dan is dat via de geschiedenis van gps-posities precies na te gaan.


169 euro

De Kippy is waterdicht, shockproof, werkt samen met iPhone, Android en Windows Phone en biedt twintig dagen batterijduur voordat hij weer moet worden opgeladen. De Kippy is online te koop voor 169 euro. Hij is in diverse kleuren en uitvoeringen te koop, waarschijnlijk niet voor modebewuste katten, maar voor modebewuste baasjes.