Het bedrijf achter de privacyveilige Blackphone wil de wearables-markt betreden met een smartband die je seksuele prestaties meet. Deze smartband moet GeeksMe gaat heten en ziet eruit als een smartwatch.

Je seksuele prestaties bijhouden dankzij Geeksphone

De fabrikant Geeksphone is voornemens de wearables-markt te betreden. Geeksphone ken je misschien van de Blackphone: een smartphone gericht op privacy; dit is dus een compleet nieuwe markt voor het bedrijf. De activiteitentracker, of smartband in het algemeen, die het bedrijf wil maken, gaat GeeksMe heten en is ontwikkeld voor het bijhouden van je seksuele prestaties. Uiteraard kun je hem ook gewoon als smartband gebruiken en ondertussen je stappen tellen en bijvoorbeeld nog notificaties ontvangen. Hopelijk kun je die laatste ook uitzetten.

geeksphone-geeksme

De GeeksMe wordt dus eigenlijk gewoon een normale smartband - alhoewel je eerder zou geloven dat het om een smartwatch gaat, kijkende naar de grote oled-scherm van het apparaatje. Je kunt er verder ook mee zien hoeveel calorieën je verbrand hebt, hoeveel afstand je hebt afgelegd, alarmen en reminders mee instellen, je slaappatronen mee inzien. Over de prestatiemeter weten we dat de smartband bijhoudt hoe vaak je seks hebt, hoe lang het duurt, hoeveel calorieën je verbrandt en nog veel meer. Je zult de modus wel zelf moeten activeren.

Ook kun je via de GeeksMe van Geeksphone inzien wat je geologische voetafdruk is. Je geologische voetafdruk laat zien hoeveel impact je op de wereld hebt en maakt onder andere gebruik van het gps-systeem van je smartphone (wanneer je hem daaraan koppelt via bluetooth) en handmatig ingevoerde informatie zoals wat je gegeten en gedronken hebt en wat en hoeveel je recyclet. De GeeksMe van Geeksphone moet deze zomer in Spanje uitkomen. Onduidelijk is wanneer de smartband naar Nederland komt en of dat gebeurt.