Het ziet ernaar uit dat we in 2016 de spannendste dingen op smartwatchgebied dit jaar wel hebben gehad. LG, Huawei en Motorola maken volgens CNET dit jaar geen nieuwe smartwatch meer. Zij wachten de ontwikkelingen van Android Wear af.

Android Wear op 'pauze'

Na de presentatie van de Apple Watch Series 2 en de Samsung Gear S3 nemen de Android Wear-fabrikanten even een adempauze, zo lijkt het. LG, Huawei en Motorola komen dus niet in de laatste maanden van dit jaar met een nieuw product op dit gebied. Dat hebben deze bedrijven bevestigd tegenover CNET.

Lg watch urbane 2nd edition

LG

LG heeft weliswaar eerder dit jaar nog een nieuwe smartwatch gelanceerd, maar voor Huawei en Motorola geldt dat niet. Zij hebben al meer dan een jaar geleden hun laatste producten aangekondigd. Er is wat smartwatches betreft een kentering aan de gang. Vorig jaar rond deze tijd kwamen alle grote fabrikanten met de aankondiging van nieuwe producten. Dit werd gereflecteerd op de IFA, die net voorbij is, en waar alleen Asus een nieuw Android Wear-horloge heeft laten zien.

'Leuk, maar wat heb je er aan?'

Alles heeft te maken met de tegenvallende publieke belangstelling voor smartwatches, hoewel de tech-industrie - flink aangewakkerd door marktanalisten - voortdurend hebben verklaard dat smartwatches de volgende grote technologische revolutie zouden ontketenen.

Huawei Watch Jewel en Elegance

Apple Watch

Consumenten zitten zich echter af te vragen wat ze eigenlijk aan een smartwatch hebben. Marktleider Apple heeft hier ook mee te kampen. Vergeleken met een jaar geleden is de verkoop van de Apple Watch met 55 procent gekelderd. Dat meldt IDC, die daar droog bij opmerkt dat 'smartwatches nog niet echt een diepe indruk maken op consumenten als iets wat zij absoluut moeten hebben'.