Er is een document opgedoken waarin mogelijk een aantal opvallende details staan over de augmentedrealitybril van Apple. Het document bevat informatie over de ongevallen die hebben plaatsgevonden met mensen die de bril op hadden.

Augmentedrealitybril van Apple

Er is een document gelekt waarin mogelijk meer informatie staat over de onaangekondigde augmentedrealitybril van Apple. Het document zou per ongeluk zijn verstuurd naar honderden Apple-medewerkers en vervolgens zijn gelekt naar de media. In dat document is beschreven dat er een aantal ongevallen zijn geweest met mensen die de ar-bril op hadden op dat moment; in totaal zou het gaan om meer dan zeventig gevallen. Het prototype van de bril zou afgelopen februari en maart zijn getest, aldus de informatie uit het document.

In een aantal gevallen hebben gebruikers gemeld dat de bril zorgt voor problemen met het oog, waarna die medewerkers zijn doorverwezen naar een oogarts. Eén van die medewerkers zou een laserflits tijdens het testen hebben gezien. Het lijkt inmiddels dus zeker te zijn dat Apple werkt aan een augmentedrealitybril. Dat dit gebeurt, is niet vreemd. Ceo Tim Cook heeft namelijk meerdere keren laten weten te geloven in augmented reality. Analisten zijn van mening dat de bril nog tenminste een jaar, misschien wel iets langer, op zich laat wachten.