Nu Google smartwatches voorzien heeft van Android Wear 1.4, krijgen ontwikkelaars ook meer mogelijkheden tot hun beschikking, zoals Glide Video Messenger. Met die app is het nu mogelijk video's te bekijken op je pols.

Download Glide Video Messenger

Android Wear 1.4 is beschikbaar en dat betekent in dit geval dat ontwikkelaars meer kunnen met bestaande hardware. Het duurt nog wel even voordat iedereen de nieuwste versie van Wear op zijn smartwatch heeft staan, maar als je de update hebt, dan kun je meer met de apps die je al geïnstalleerd hebt. Ook kun je andere applicaties uitproberen, zoals Glide Video Messenger. Met Glide is het namelijk mogelijk om verzonden video's direct af te spelen op je smartwatch - mits die natuurlijk een speaker aan boord heeft.

Op dit moment zijn er twee smartwatch op de markt met een speaker aan boord: de Asus ZenWatch 2 en de Huawei Watch. Wanneer je Glide hebt geïnstalleerd, dan kun je verzonden video's ontvangen en bekijken op je smartwatch en ook direct reageren met een stembericht, tekstbericht of een emoji. In principe ondersteunt Glide Video alle Android Wear-smartwatches. Het is zelfs mogelijk om een Bluetooth-headset aan het polsapparaat te koppelen, zodat de audio beluisterd kan worden. Heel handig voor de horloges zonder speaker.