Magic Leap gaat meerdere versies van zijn augmentedrealitybril uitbrengen. De goedkoopste variant zal even duur zijn als een high-end smartphone. Vooralsnog heeft het bedrijf nog geen prijzen naar buiten gebracht voor die verschillen headsets.

Geen goedkope headsets van Magic Leap

Magic Leap is voornemens meerdere versies van zijn augmentedrealitybril uit te brengen, bedoeld voor consumenten en professionals. De goedkoopste versie zal echter de prijs krijgen van een high-end smartphone of tablet, laat het bedrijf weten. CEO Rony Abovitz laat ook meteen weten dat de One, de creators edition van de augmentedrealityheadset, ergens in het midden van de verschillende prijsklassen zal vallen. Uiteindelijk komen er dus nog veel duurdere modellen op de markt, maar ook nog een aantal goedkopere versies.

Op moment van schrijven heeft Magic Leap nog geen prijzen bekendgemaakt van de aankomende augmentedrealitybrillen. De prijs van een gemiddelde high-end smartphone ligt in Nederland ergens rond de duizend euro, dus daar zullen we dan ook maar rekening mee gaan houden. Eerder werd er over de One beweerd dat die een prijs van ergens tussen de 1500 tot 2000 dollar zou krijgen. De hoge prijs is overigens verdedigbaar, vindt Abovitz, aangezien de bril in de toekomst je smartphone, tv en computer moet kunnen vervangen.