Het Chinese Xiaomi heeft vandaag officieel zijn nieuwste, goedkope, fitnesstracker onthuld: de Xiaomi Mi Band Pulse. Deze fitnesstracker deelt dezelfde prijs als zijn voorganger en beschikt over een hartritmesensor en natuurlijk nog meer.

Xiaomi Mi Band Pulse: dezelfde prijs, meer mogelijkheden

Xiaomi, het Chinese merk van fitnesstrackers, smartphone en tablets met goedkope prijskaartjes, heeft vandaag de Xiaomi Mi Band Pulse aangekondigd. Deze fitnesstracker is voorzien van een optische hartritmesensor en hetzelfde design als zijn voorganger. Wat eveneens hetzelfde is gebleven, is de prijs: 99 yuan (omgerekend veertien euro). De reden dat de eerste Xiaomi Mi Band zo populair was, was omdat het al een redelijk complete fitnesstracker aanbood voor veertien euro of vijftien dollar.

Xiaomi is dus van plan om dit succes te herhalen. De fitnesstracker moet op 11 november gaan verschijnen in China, maar over andere markten is helaas nog niets bekend. Met de tracker kun je nu niet alleen je hartslag in beeld brengen, ook kun je stappen en calorieën bijhouden en je slaap in kaart brengen. De Mi Band Pulse werkt met elk Android-apparaat vanaf Android 4.4 met Bluetooth en kan ook gekoppeld worden aan iOS-apparaten met tenminste iOS 7.0. De Xiaomi Mi Band Pulse gaat overigens dertig dagen mee op één batterij.

Of deze fitnesstracker ook naar Nederland komt, is niet bekend. Wel ben je in staat de Pulse te importeren, iets dat veel fitness- en sportliefhebbers over heel de wereld dan ook gedaan hebben.