Google Agenda zal voortaan data uit Google Fit en Apple Health halen om te checken of je je workouts wel voltooid hebt en de oefeningen dan automatisch afvinken in je agenda. Wel dien je daarvoor de workouts in de agenda te hebben ingepland.

Google Agenda werkt beter samen met Google Fit en Apple Health

Google heeft bekendgemaakt dat er een betere integratie zal zijn tussen Google Agenda en Google Fit of Apple Health. In Google Agenda is het al een tijdje mogelijk je workouts in te plannen in de lege gaten in je agenda. Dit kan de applicatie automatisch voor je doen, mocht je dat liever hebben. Maak je gebruik van die functie, dan is het voortaan ook mogelijk die workouts automatisch te laten afvinken. Daarvoor maakt Agenda gebruik van de data die fitness- en gezondheidsapplicaties Google Fit of Apple Health (afhankelijk van je keuze) heeft verzameld.

Verder zal Google Agenda zich meer gaan richten op persoonlijke aanbevelingen op het gebied van oefeningen inplannen. Ziet de agenda-applicatie dat het je maar niet lukt om rond half zeven in de ochtend een rondje te hardlopen, dan zal die hem later inplannen. Lukt het je wel om kwart over zes fris en fruitig buiten te staan, dan zal die voor dat tijdstip kiezen. Wanneer de update precies wordt uitgerold heeft de zoekmachinegigant niet bekendgemaakt, maar op de blog van het bedrijf is te lezen dat dit binnenkort moet gaan gebeuren.