Google heeft aangegeven dat de uitrol van Android 5.1.1 nu pas begonnen is en niet op het moment dat de uitrol werd aangekondigd. Mocht je dus al een aantal dagen hebben gewacht op de update, dan is dat helaas voor niets geweest.

Uitrol Android Wear-update begint nu pas

Begin april maakte Google bekend dat de update voor Android Wear, versienummer 5.1.1, "in de komende weken" beschikbaar zou zijn voor iedereen. Meestal houdt zoiets in dat het dan niet lang meer duurt voordat de update daadwerkelijk vrijgegeven wordt, maar deze keer duurde het wel degelijk langer dan gedacht. Misschien dat Google daarom vannacht, Nederlandse tijd, een bericht op het productenforum van het bedrijf heeft geplaatst, met de mededeling dat de Android Wear-update in de "komende dagen en weken" wordt uitgerold.

Om deze update te kunnen ontvangen, dien je de meest recente versie van de Android Wear-applicatie op je smartphone te hebben staan. Die kun je vinden door in Google Play de applicatie op te zoeken, of door onderaan dit bericht op de link naar de productpagina te klikken. Zie je daarna de term 'updaten' staan, dan weet je dat je dat je in elk geval nog niet in het bezit bent van de meest recente versie. Zoals altijd vraagt Google aan zijn gebruikers of die het bedrijf wil voorzien van feedback, om Android Wear nog beter te maken.

Android Wear heeft van Google flink wat verbeteringen meegekregen. Zo is er nu volledige ondersteuning voor WiFi-netwerken. Dit houdt in dat je niet per se een smartphone gekoppeld moet hebben, je kunt ook een directe koppeling met een WiFi-netwerk leggen om van diverse functionaliteiten en applicaties gebruik te maken. Helaas is het zo dat niet alle Android-smartwatches van die functie gebruik kunnen maken, omdat die geen WiFi-chip hebben. Het is echter en helaas onduidelijk wanneer welke smartwatch de update precies ontvangt.