Google heeft een update uitgebracht voor de Google Arts & Culture-applicatie. Er is onder meer ondersteuning voor Google Cardboard toegevoegd. Ook heeft de app een complete make-over gekregen, waardoor je nu veel meer dingen kunt ontdekken.

Download Google Arts & Culture

De applicatie Google Arts & Culture is een app waar de zoekmachinegigant het maar weinig over heeft. Deze app is een soort hub waar je alles met betrekking tot kunst, cultuur en geschiedenis kunt vinden, van schilderen tot grote monumentale gebouwen. Zowel het webportaal als de app voor Android en iOS zijn van een nieuw lik verf voorzien (dat was ook wel nodig) en beschikken nu over een contextuele zoekbalk, waardoor je niet alleen sneller dingen vindt, ook zul je merken dat je meer kunt ontdekken via de app.

Daarnaast is er ook ondersteuning voor Google Cardboard toegevoegd, waardoor je sommige gebieden in 360 graden kunt bekijken. De app biedt ook openingstijden en omschrijvingen aan die mensen moet motiveren het echte werk ook eens te bezoeken. Je zoekopdrachten worden ook overzichtelijk in beeld gebracht middels een timeline en specifieke kleuren. Daarnaast zijn er dagelijkse artikelen te vinden (vergelijkbaar met Wikipedia) en is er een herkenningstool aanwezig waarmee je kunstwerken in het echte leven kunt herkennen en opzoeken.