Google heeft bekendgemaakt dat de Google Assistant van extra functies wordt voorzien op Wear OS, dat voorheen Android Wear werd genoemd. De update staat in het teken van gemak, aangezien de stemassistent nu veel toegankelijker moet zijn en gebruikers meer functies moet aanbieden. Op dit moment is de stemassistent nog niet in het Nederlands beschikbaar.

Google Assistant op Wear OS

Google heeft laten weten dat de Google Assistant vanaf nu toegankelijker is op Wear OS, voorheen Android Wear, en gebruikers meer functies aanbiedt. De update staat geheel in het teken van gemak en biedt gebruikers slimme suggesties aan. Zo kan de stemassistant relevante vervolgvragen stellen op basis van context, waardoor er een relatief normaal gesprek tot stand kan komen dat kan leiden tot goede resultaten. Op moment van schrijven is de Assistant nog niet in Nederland beschikbaar, maar daar komt hopelijk dit jaar verandering in.

Ook kun je nu de antwoorden op je vragen horen. Wanneer je naar muziek luistert op je smartwatch en je aan de Google Assistant vraagt hoe de rest van je dag eruitziet, dan kan de assistent handige informatie oplezen. Denk bijvoorbeeld aan punten in je agenda, maar ook het weer en het verkeer. Je hoort dit door de speaker op je smartwatch of bijvoorbeeld door gekoppelde bluetooth-headphones. Ook is er ondersteuning voor Actions, waarmee je je slimme apparaten in huis kunt aansturen. De update wordt binnenkort naar iedereen uitgerold.