Google heeft een gebrekkige Google-app-update uitgebracht voor Android Wear, waardoor de Google Assistant helaas niet meer goed werkt. Het bedrijf is wel al op de hoogte van het probleem en werkt momenteel aan een oplossing.

Google Assistant werkt niet meer goed

Dat mensen Google verwijten hen als bèta-testers te gebruiken, is een gedachte die steeds dichterbij de waarheid komt. Het bedrijf heeft namelijk een gebrekkige update uitgebracht voor de Google-app op Android Wear, waardoor de Google Assistant niet meer goed functioneert en alleen nog maar zoekopdrachten kan voltooien. Dit komt bovenop de problemen die er al waren met reminders die zichzelf bleven herhalen, een bug die te maken heeft met je Google-account en toetsen die niet helemaal goed zichtbaar zijn op toetsenborden.

De mensen die klagen over deze nieuwe problemen hebben een smartwatch met Android Wear 2.0. Wanneer je nu iets vraagt aan de Google Assistant, dan zal die het antwoord geven dat dit niet mogelijk is. Je kunt dus alleen nog zoekopdrachten uitvoeren, maar daar houdt het voorlopig bij op. Door de updates voor de Google-app te verwijderen wordt het probleem tijdelijk opgelost, maar dat is niet het antwoord. Google is inmiddels op de hoogte van het probleem en heeft aangegeven aan een oplossing te werken voor deze vervelende bug.