Google heeft naar verluidt zijn afdeling voor virtual reality uitgebreid door mensen binnen het bedrijf te verplaatsen, blijkt uit enkele nieuwe geruchten. Eerder maakte Google al duidelijk zich meer te willen richten op vr.

Gerucht: Google breidt afdeling van virtual reality uit

Er zijn nieuwe geruchten verschenen over de afdeling binnen Google die verantwoordelijk is voor virtual reality. Zo zou het bedrijf enkele personeelsleden van de ene naar de andere positie hebben verschoven om het vr-team meer vorm te geven. Mocht dit kloppen, dan heeft dat alles te maken met de focus op vr-technologie en -toepassingen. Aan het begin van dit jaar kwam al naar buiten dat de afdeling een nieuw hoofd heeft gekregen: Clay Bavor. Bavor had in 2014 al de leiding over Google Cardboard.

Vorige week nog kwam er een ander interessant gerucht naar buiten. Een gerucht dat werd gebaseerd op enkele vacatures die Google open heeft staan. De zoekmachinegigant zou namelijk werken aan zijn eigen virtual reality-apparaat. Deze hardware wordt in elk geval niet van karton gemaakt. Daarnaast speelt  YouTube ook een belangrijke rol in het distribueren van virtual reality-video’s. Zo komen er nu al 360-graden-video’s uit voor het platform, in samenwerking met camerafabrikant GoPro, die te zien zijn op bijvoorbeeld Cardboard.