Google heeft op donderdagavond Nederlandse tijd de nieuwste versie van Android Wear vrijgegeven, versie 1.4. Deze update ondersteunt de speakers die de afgelopen weken gevonden zijn in de Android Wear-smartwatches.

Android Wear 1.4 nu te downloaden

Vanaf nu is het mogelijk om Android Wear 1.4 te downloaden. Eén van de nieuwste features, is de ondersteuning voor de speaker die zijn gevonden in de Asus ZenWatch 2 en de Huawei Watch. Daarmee is het mogelijk om te bellen via Bluetooth en zijn sommige apps in staat de informatie op het scherm voor te lezen. Daarnaast is het mogelijk nu berichten te versturen met je stem of het touchscreen via de grotere berichtendiensten, zoals WhatsApp, WeChat, Viber, Telegram en NextPlus - het kon al eerder met Hangouts.

Naast nieuwe polsbewegingen waarmee je je Android Wear-smartwatch kunt bedienen, heeft Google ook gewerkt aan de batterijconsumptie die het besturingssysteem voor slimme horloges verbruikt: je smartwatch gaat nu langer mee. Ook is er eindelijk ondersteuning voor de Nederlandse taal aanwezig, zodat je Android Wear ook in het Nederlands kunt bedienen. Versie 1.4 wordt vanaf vandaag uitgerold. De verwachting is dat nieuwe Android Wear-smartwatches de update als eerste krijgen en oudere modellen in de komende weken.