Google heeft een nieuwe developer preview uitgebracht voor Android Wear 2.0, die ontwikkelaars toegang geeft tot een voorheen afgesloten feature. Daarnaast worden er natuurlijk ook bugfixes en prestatieverbeteringen doorgevoerd.

Dit zit in de tweede developer preview van Android Wear 2.0

Google heeft de tweede developer preview van Android Wear 2.0 uitgebracht. Naast enkele bugfixes en prestatieverbeteringen, mogen third-party ontwikkelaars nu ook rekenen op een feature die voorheen niet de bereiken was. De developers krijgen namelijk toegang tot de polsbewegingen. Nu gebruik je die beweging nog voor het bladeren door je notificaties. Met deze aanpassing hoopt Google dat een smartwatch met één hand bedienen eenvoudiger wordt. Helemaal handig nu applicaties ook zonder smartphone gebruikt kunnen worden.

Die apps worden dus mogelijk wat uitgebreider, waardoor extra opties met betrekking tot navigatie meer dan welkom zijn, en die komen er dan ook aan. Zo krijgen ontwikkelaars ook de mogelijkheid de app-lade aan te passen. Daarnaast is de Android Platform-api ook een level gestegen (nu level 24) en dat betekent dat ontwikkelaars officieel met die nieuwe api aan de slag kunnen en toegang krijgen tot onlangs toegevoegde features. Nu weten Android Wear-gebruikers wat ze van het platform in de toekomst mogen verwachten.

Het wachten is nu op de release van Android Wear 2.0.