Google heeft een toetsenbord uitgebracht genaamd Daydream Keyboard. Dit toetsenbord stelt je in staat te typen met de vr-headset op je hoofd. Echter, op moment van schrijven zijn er nog maar heel weinig apparaten die de app ondersteunen. Bovendien is de headset nog niet verkrijgbaar.

Typen in vr met Daydream Keyboard

Google heeft vandaag een nieuwe app voor de virtual reality-headset Google Daydream View uitgebracht. Het betreft hier een toetsenbord waarmee je in staat bent te typen in de virtuele wereld. Op moment van schrijven kun je de Daydream Keyboard echter nog niet gebruiken. Er bestaan nog maar bar weinig toestellen die überhaupt ondersteuning aanbieden voor Daydream, het virtual reality-platform van Google. Bovendien is het zo dat de Daydream View-headset nog niet eens verkrijgbaar is in de de winkels.

Wel krijgen we door de notering alvast te zien wat we mogen verwachten van het toetsenbord. In het midden van het scherm tref je alle letters en enkele leestekens aan, evenals de spatiebalk en de methode voor het wisselen van de taal. Links in beeld is de numpad, samen met de punt en het liggende streepje, terwijl we rechts juist de backspace- en de enterknop zien, evenals de methode voor het wisselen van de taal. Het lijkt erop dat je over een letter moet zweven om hem te bevestigen, maar dat weten we pas zeker als de headset er is.