Google heeft zijn eerste Apple Watch-app uitgebracht. Het gaat hier om de Nieuws & Weer-app, die we ook op andere platformen tegenkomen. Wanneer Google andere applicaties uit eigen huis klaarstoomt voor de Apple Watch, is nog niet bekend.

Google Nieuws & Weer nu uit op Apple Watch

Google is begonnen met het updaten van zijn applicaties, zodat ze ook kunnen draaien op de Apple Watch. De eerste app die aan de beurt is, is Google Nieuws & Weer, die we ook terugvinden op Android en het normale iOS. We moeten nog even wachten voordat Google zijn andere populaire apps, zoals Gmail (of Inbox), Zoeken, Agenda, Hangouts en Google+ naar het platform brengt, maar dit is alvast een begin. En een goed begin, als we dat mogen toevoegen: want een smartwatch kan uitstekend (brekend) nieuws snel doorgeven.

Als we kijken naar de release notes, dan zien we weinig verrassende tekst. Er is enkel te lezen dat de app nu klaar is voor de Apple Watch. Wat kun je er dan precies mee doen? Nou, niet het weer bekijken, in elk geval. Hoewel dit overduidelijk de Nieuws & Weer-app is, kunnen we voorlopig alleen het nieuws checken op de Apple Watch-app. Je kunt swipen door alle headlines en via de kroon aan de zijkant de foto bekijken, maar dat is het ook wel. Je kunt niet het volledige nieuwsbericht lezen op je pols, maar je kunt het wel aan je Safari-leeslijst toevoegen.

Wanneer we de Apple Watch in Nederland kunnen verwachten, is helaas nog niet duidelijk. Eerder verscheen de datum 8 mei in beeld, een plausibele datum, maar later werd er gesproken over de maand juni, wat ook geloofwaardig is. Apple-directeur Tim Cook heeft vtijdens de presentatie van de laatste kwartaalcijfers van het bedrijf laten weten dat Apple eind juni klaar is om het aantal landen waar de smartwatch te koop is uit te breiden. Hoewel Nederland niet specifiek genoemd wordt lijkt het waarschijnlijk dat ook wij dan naar de winkel kunnen.