Google heeft vandaag aangekondigd dat Android Wear interactieve watch faces krijgt, en dat Google Translate nu automatisch op je smartwatch werkt.

Interactief

Smartwatches die op Android Wear draaien worden vanaf vandaag nog een stukje interactiever. Google heeft namelijk een nieuwe update voor Android Wear uitgebracht, die een aantal interessante functies met zich mee brengt. De grootste verandering is het feit dat ontwikkelaars hun watch faces nu interactief kunnen maken. Tot vandaag konden ontwikkelaars wel informatie tonen op hun watch faces, maar gebruikers konden niet op die informatie klikken om er iets mee te doen. Je hoeft dus niet meer langs al je Google Now-notificaties te swipen om bij je email te komen. Je kunt gewoon direct op de mail-teller drukken die de ontwikkelaar in je watch face heeft verwerkt, waarna de app wordt geopend. Dat is natuurlijk een standaard en vrij simpel voorbeeld, en ontwikkelaars kunnen dan ook creatief aan de gang gaan met nieuwe ideeën.

Google Translate

Verder zit Google Translate nu ook in Android Wear verwerkt, ook als je de app niet op je smartphone hebt staan. Meer dan veertig talen zijn ondersteund, en het vertalen is heel gemakkelijk: je hoeft enkel tegen je smartwatch te praten en snel je pols te draaien. Je smartwatch herkent automatisch welke taal je spreekt, en laat gelijk de vertaling horen. Ook heeft Google samengewerkt met Under Armour om een interactieve fitness watch face naar Android Wear te brengen, waarop je alle informatie snel kunt raadplegen die je wilt zien tijdens het sporten.

Ook is er een romantische watch face genaamd 'Together', waarmee stelletjes foto's en emojis met hun partners kunnen delen. Op dit moment zijn er al twintig interactieve watch faces beschikbaar in de Play Store, en elke ontwikkelaar kan nu ermee aan de slag gaan. Ook krijgt de  LG Watch R ondersteuning voor WiFi, een functie waar eigenaar van de smartwatch lang op gewacht hebben.De update wordt gewoon draadloos en automatisch naar je smartwatch uitgerold.