Het is vanaf nu mogelijk de laatste previewversie van Android Wear 2.0 te downloaden voordat de software-update wordt uitgebracht. Deze versie voegt ondersteuning toe voor thirdparty-applicaties op iOS.

Android Wear 2.0 komt er bijna aan

Google heeft bekendgemaakt dat het vanaf nu mogelijk is de laatste previewversie van Android Wear 2.0 te downloaden. De verwachting is dat de publieke lancering van het nieuwe Android Wear volgende maand zal plaatsvinden. De grote nieuwe feature van Developer Preview 5 is de ondersteuning voor thirdparty-applicaties op iOS. Ontwikkelaars van die apps kunnen nu voor het eerst hun applicaties beschikbaar maken op Android Wear. Tot op heden konden bepaalde functies alleen worden aangeboden via de iOS-app van Android Wear.

Daarnaast biedt het nieuwe Android Wear ondersteuning aan voor NFC Host Card Emulation, wat voorlopig alleen voor Amerika interessant is. Met die functie is het mogelijk betalingen te verrichten, bijvoorbeeld via Android Pay. Ook zal er een nieuwe navigatielade aanwezig zijn.De zoekmachinegigant heeft gemeld dat Android Wear 2.0 begin februari verkrijgbaar moet zijn. Andere bronnen hebben een datum van 9 februari gemeld, dezelfde dag waarop de nieuwe Android Wear-smartwatches van LG en Google worden gepresenteerd.

De smartwatches zouden geen Google-merk gaan krijgen en in plaats daarvan door het leven gaan als de LG Watch Sport en Watch Style. De grote variant krijgt een 1,38"-scherm, terwijl de kleine een display krijgt van 1,2-inch. Verder krijgt de Sport meer werkgeheugen (768 tegenover 512 in de Style), een sim-kaartsleuf, hartslagmeter en gps. De Style krijgt die features niet, maar krijgt wel een IP67-certificatie. De Sport krijgt een IP68-variant. Ook zou alleen de grote versie, de Sport, worden voorzien van een nfc-chip, voor onder andere betalingen.