Google heeft laten weten dat de app Google Cardboard Camera vanaf nu ook te downloaden is voor iOS-apparaten en niet alleen meer Android. De app is gratis te downloaden uit de App Store en laat mensen foto's maken in 360-graden.

Foto's maken met Google Cardboard Camera

Google heeft Google Cardboard Camera gelanceerd voor iOS. De applicatie was voorheen alleen beschikbaar op Android. Met de app is het mogelijk foto's te maken in 360-graden, die vervolgens kunnen worden bekeken met een virtual reality-headset op, bijvoorbeeld. Je kunt de gemaakte foto's ook per stuk of in een compleet album delen met je familie en vrienden; dat doe je door een linkje te delen. Mocht je de link delen met iemand die de app nog niet heeft, dan zal het besturingssysteem vragen of je de app wil downloaden.

Heb je de applicatie al wel geïnstalleerd, dan zal de app geopend worden wanneer je op de link drukt. De gedeelde foto's komen onder een speciale tab te staan, waar je ze dus kunt bekijken met een vr-headset op, compleet met omgevingsgeluiden. Natuurlijk is het niet zo dat je professionele foto's kunt maken met deze app, maar die biedt wel een toegankelijke ervaring aan voor het maken van 360-graden foto's. Oh en kijk ook niet te ver omhoog of omlaag, omdat de illusie van de foto dan snel gebroken kan worden. Check de app hieronder.