Google heeft laten weten dat Google Cardboard voortaan ook ondersteuning aanbiedt voor 3D-audio, voor een realistische geluidsweergave in 3D. Het betere geluid moet uiteindelijk je virtual reality-ervaring ten goede komen.

3D-audio voor Google Cardboard

Google heeft bekendgemaakt dat Google Cardboard voortaan ondersteuning aanbiedt voor 3D-audio, voor een realistische geluidsweergave ter ondersteuning van de virtual reality-ervaring. 3D-audio maakt het voor ontwikkelaars van apps mogelijk om het geluid van specifieke punten te laten komen. Het is een soort virtueel surround sound, maar dan nog specifieker. De nieuwe mogelijkheden met betrekking tot het geluid zit nu in de software development kit gebakken voor Cardboard; voorbeeldapplicaties zijn helaas niet beschikbaar.

Aan de hardware van Google Cardboard verandert er niets: dat is nog steeds een kartonnen doos met twee lenzen aan boord. Ook hoeft er niets veranderd te worden aan je smartphone die je in die doos stopt. Geluid is een krachtige manier om mensen ergens in te betrekken en eigenaars van homecinemasets kunnen dat waarschijnlijk beamen - een goede film kan nog beter worden met een beter geluid. In virtual reality is de grafische pracht van een game of app heel belangrijk - maar het geluid is minstens net zo belangrijk voor de ervaring.