Als we de nieuwste geruchten mogen geloven dan werkt Google momenteel aan de Google Coach: een Wear OS-smartwatch bedoeld voor fitness en gezondheid. De smartwatch wordt voorzien van de aankomende Qualcomm-chipset die binnenkort wordt aangekondigd. Dit zou nog wel eens een officieel Google Pixel-horloge kunnen zijn.

Google Coach voor fitness en gezondheid

Deze herfst komt er niet alleen een update voor Wear OS uit, ook Qualcomm gaat binnenkort een nieuwe chipset aankondigen. Reden genoeg voor Google om eindelijk een eigen smartwatch uit te brengen, genaamd de Google Coach. De website Android Police schrijft dat dit een slim horloge voor fitness en gezondheid is. Mogelijk is dit ook meteen iets dat dichtbij een Google Pixel-smartwatch komt, aangezien Google die nog helemaal niet heeft uitgebracht. Het horloge heeft een stappenteller, activiteitenmeter, hartslagmeter en gps-chip aan boord.

Op dit moment kan Google hiervoor al Google Fit gebruiken, maar daar wordt verder geen melding van gemaakt in dit gerucht. In theorie kan Google Coach de Fit-app vervangen of natuurlijk aanvullen. De Coach zou suggesties kunnen doen op basis van de dingen die je al wel of nog niet gedaan hebt, om je zo actief als mogelijk te houden. Ook kan de smartwatch helpen met eten en aanbevelingen doen op basis van je locatie en de dingen die je lekker vindt. Je zou ook kunnen invullen wat je al gegeten hebt, zodat je je calorie-inname kunt bijhouden.

Aanvankelijk zou Google Coach alleen op de smartwatch beschikbaar komen en ook enkele functies op een smartphone kunnen aanbieden. Daarna moet de Coach worden uitgerold naar bijvoorbeeld Google Home en Android TV, zodat je ook in huis zonder smartwatch oefeningen zou moeten kunnen doen. Maar eerst moet Coach worden uitgebracht voor Wear OS-smartwatches. De verwachting is dan ook dat Google deze software-update zal uitbrengen voor alle bestaande Wear OS-smartwatches. Google heeft niet gereageerd op het gerucht.