Google voorziet Google Daydream later dit jaar van een grote update, waardoor de interface kan veranderen in een volwaardig besturingssysteem. Ook zal het platform worden voorzien van zijn eigen internetbrowser.

Grote update voor Google Daydream

Later dit jaar brengt Google de eerste grote update uit voor Google Daydream. Met de update kan de interface mogelijk veranderen in een volwaardig besturingssysteem. Deze update draagt nu nog de projectnaam Daydream Euphrates met zich mee en zal worden uitgerold naar alle smartphones die Daydream ondersteunen. Ook komen er specifieke functies aan voor de zelfstandige virtualrealityheadset die eraan komt, zoals een paneel in 2D dat over een virtuele omgeving gelegd kan worden. Zie de afbeelding hierboven, bijvoorbeeld.

Zo moeten we toegang kunnen krijgen tot de reguliere functies van Android, maar dan binnen virtual reality. Google wil je immers niet uit de vr-ervaring halen. Daarnaast brengt de update ook meer opties met betrekking tot het delen van foto's en video's met zich mee. Zo kun je straks screenshots en captures maken van wat je ziet en kun je laten zien wat je aan het doen bent door de beelden ook door te sturen naar een televisie met Chromecast (ingebouwd of gekoppeld). De beelden worden als het ware geprojecteerd op het televisiescherm.

Ook komt er een nieuwe versie van Google Chrome aan. Nu is er al een versie van Chrome beschikbaar binnen Google Daydream, maar die versie werkt nog niet helemaal lekker met virtualrealitybrillen. Mocht je nu een vr-ervaring via Chrome willen opstarten, dan dien je die eerst te activeren, waarna je hem pas in een bril of houder kunt stoppen. Straks kun je alles direct regelen met de bril op, waardoor je dus in feite in virtual reality kunt browsen. Ook krijgt Chrome binnenkort toegang tot augmentedrealityfuncties, laat Google weten.