Google heeft laten weten dat de Google Daydream View vanaf 10 november te koop is in Duitsland. Helaas dan nog niet in de Benelux. Wel kun je de headset natuurlijk kopen in Duitsland en gebruiken in Nederland, mits je daar een geschikt toestel voor hebt.

Daydream View vanaf 10 november verkrijgbaar

Google heeft bekendgemaakt dat de Google Daydream View, de virtual reality-headset van het bedrijf die werkt met compatibele smartphones, vanaf 10 november te koop is in de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk, Australië, Canada en, belangrijker nog, Duitsland. Het apparaat zal daar 69 euro gaan kosten. Een releasedatum voor Nederland is nog altijd niet bekend. Mocht je dus een Android-smartphone met Android 7.1 én Daydream-ondersteuning hebben, dan kun je de headset voorlopig kopen bij onze oosterburen.

Hoewel Daydream View al gebruikmaakt van de sensoren aan boord van je smartphone, wordt er ook een controller meegeleverd. Deze controller beschikt over twee knoppen en een capacitief vlak waar je allerlei dingen mee kunt doen. De controller, in de vorm van een simpele afstandsbediening, beschikt ook over motion controls, wat te vergelijken is met de Wii Remote van Nintendo. Google geeft aan dat de controller zo accuraat is met het vertalen van je bewegingen, dat je zelfs je eigen naam zou kunnen schrijven in virtual reality.