Als we de nieuwste geruchten mogen geloven dan zal Google Daydream binnen nu en enkele weken al worden gelanceerd. Daydream is het nieuwe virtual reality-platform van Google en de nieuwste poging van het bedrijf virtual reality naar mobiele apparaten te brengen.

Google Daydream wordt over 'enkele weken' al gelanceerd

Op moment van schrijven zou Google bezig zijn met enkele YouTube-sterren om ervoor te zorgen dat Google Daydream, het nieuwe virtual reality-platform van het bedrijf, voorzien is van vr-content ten tijde van de lancering. Die lancering zou al over 'enkele weken' plaatsvinden, meldt het geruchtencircuit. Ook zou de zoekmachinegigant momenteel duizenden dollars investeren in goede apps voor het nieuwe platform. Enkele partners waar Google mee zou samenwerken zijn game-uitgever Ubisoft en bijvoorbeeld nog IMAX.

Google Daydream is Googles nieuwste poging virtual reality naar mobiele apparaten te brengen en zal heel anders gaan werken dan Google Cardboard. Daydream is minder gericht op supertoegankelijke vr-ervaringen met weinig kosten en wil consumenten een betere en meer robuuste ervaring aanbieden door de specs van een smartphone te combineren met extra hardware en sensoren in de vorm van een bril. Google Daydream werd tijdens Google I/O 2016 aangekondigd en zal dus binnen nu en een paar weken moeten verschijnen.