Google heeft twee video's uitgebracht waarin twee experimentele ervaringen met Daydream VR, het nieuwe vr-platform van Google, centraal staan. De video's heten Animator en Puppeteer en laten goed zien wat er zoal mogelijk is met Google Daydream.

Twee video's over Daydream VR verschenen

Google heeft twee video's op zijn YouTube-kanaal geüpload met experimentele features voor Daydream VR in de hoofdrol. De eerste video staat in het teken van Animator. Dit is een experimentele app van Daydream Labs waarin je niet animeert met grafische elementen als iconen en editors, maar met virtueel speelgoed dat je vast kunt pakken in de virtuele wereld. De bedoeling is dat je het stuk speelgoed laat bewegen. In de onderstaande video is goed te zien wat Google daar precies mee bedoelt en hoe dat in zijn werking gaat.

Dan hebben we nog de app genaamd Puppeteer. Ook dit is een experimentele app van Daydream Labs. Met deze app stelt Google ontwikkelaars in staat individuele gewrichten van digitale personages te bewegen (vandaar ook de gekozen naam). Het is al behoorlijk verfijnd en biedt developers een hoop opties aan. Google Daydream is Googles nieuwste poging virtual reality naar mobiele apparaten te brengen en zal heel anders gaan werken dan Google Cardboard. In dit uitgebreide achtergrondartikel lees je alles dat je moet weten over Daydream.