n 2015 brachten we al naar buiten dat Google met Levi's zou werken aan slimme kleding. Inmiddels is het eerste slimme kledingstuk gemaakt; een spijkerjas. Dat nieuws wist Google dit jaar naar buiten te brengen tijdens de Google I/O conferentie. De slimme kleding maakt gebruik van technologie dat Project Jacquard wordt genoemd.

Wat kan de slimme jas van Google en Levi's?

De technologie zit in de linkermouw verwerkt. Via Bluetooth kun je Project Jacquard verbinden aan je smartphone. Op die manier kun je via de mouw van je jas communiceren met je smartphone. Zo moet je kunnen swipen om het geluid van je telefoon harder of zachter te zetten, moet je kunnen klikken om van nummer te veranderen en een ander gebaar maken om een routebeschrijving van Google Maps te ontvangen. Ideaal dus als je bijvoorbeeld aan het hardlopen bent of aan het fietsen. Een ander voordeeltje is dat je hem gewoon in de was kunt doen zonder je zorgen te hoeven maken.

Wanneer komt de slimme spijkerjas beschikbaar?

Nog in de herfst van dit jaar kunnen we alvast een testversie van de spijkerjas verwachten. Het is de bedoeling dat de jas in de lente van 2017 daadwerkelijk op de markt zal komen. Over een prijs wordt helaas nog niet gerept.