Google en Levi's zijn al een tijdlang bezig met de ontwikkeling van een slim spijkerjasje. Het is vooral bestemd voor fietsers. Door over de mouw te strijken kunnen functies, die je normaal op een smartwatch tegenkomt, worden bediend.

Bellen met je jasje

Zo kun je een telefoontje aannemen of weigeren of een muziekje opzetten. Google voorziet de fietser desgewenst van gesproken route-aanwijzingen. Ook kun je een toeristische route volgen; alle bezienswaardigheden in de buurt worden via de verbonden oortjes aangegeven.

Het spijkerjasje is voorzien van geleidend materiaal, waardoor met een veeg of aanraking met de hand een functie kan worden bediend.

Project Jacquard

Het verbonden jasje is al een hele tijd in ontwikkeling. Dit najaar komt het dan eindelijk op de markt, waarschijnlijk eerst in Amerika. Daar gaat het jasje zo rond de 350 dollar kosten, heeft Google aangegeven. Het is het eerste jasje dat is voorzien van technologie van Project Jacquard van Google, waarbij geleidend textiel wordt gebruikt.

Releasedatum

De prijs en de releasedatum zijn onthuld tijdens een presentatie in Texas, waar het hoofd van productinnovatie van Levi's het samen met de baas van Project Jacquard vertelden. Ze kwamen daar eigenlijk om mee te discussiëren over de toekomst van connectiviteit.

Commuter Trucker Jacket

De Levi's Commuter Trucker Jacket is de volledige naam van het spijkerjasje, en het is al in mei vorig jaar voor het eerst geshowd. Toen werd beloofd dat het deze lente in de verkoop zou gaan, maar dat wordt dus een half jaar later. Of het slimme spijkerjasje ook naar Nederland komt, is onduidelijk.

Hieronder een filmpje over het jasje.