De app Google Expedition was eerst een educatieve applicatie voor studenten, maar is nu beschikbaar voor iedereen met een Android-smartphone. Later moet de app ook voor iOS opengesteld worden. Met de app maak je leerzame reizen rond heel de wereld.

Download nu Google Expedition

De app Google Expedition biedt studenten educatieve reizen rondom de wereld aan. Nu heeft Google de app opengesteld voor iedereen, waardoor je nu dezelfde reizen kunt maken met je Android-apparaat en Google Cardboard (en stiekem ook de Samsung Gear VR). Later wordt de app ook vrijgegeven op iOS. De reizen die je kunt maken lopen ontzettend uiteen. Zo is het mogelijk de binnenkant van een oor te onderzoeken, maar ook over de Chinese Muur te lopen. Daarnaast kun je enkele nationale parken uit de VS bezoeken.

Wanneer je de app hebt gedownload kun je die gebruiken als gids (als een leraar) of als ontdekken (de student). Wanneer je de gids bent, dan bepaal je de route die wordt genomen, terwijl de student, die op hetzelfde wifi-netwerk dienen te zitten als de gids, zien wat de route in petto heeft en volgen wat er gebeurt. Er is wel een zoekfunctie aanwezig, goed kunnen zoeken op categorieën is niet mogelijk. Je krijgt een eindeloze interface met reizen te zien waaruit je kunt kiezen. Je kunt Google Expedition nu downloaden via de onderstaande link.