Google heeft er met één opmerking voor gezorgd dat heel veel mensen de aankoop van een nieuwe smartphone zullen uitstellen tot ergens ver in het najaar. Alle huidige telefoons zijn ongeschikt voor gebruik met het nieuwe VR-platform Daydream; alleen toekomstige smartphones zijn daarvoor krachtig genoeg, meldde een hoge functionaris van het bedrijf.

Geen enkele telefoon van nu is 'Daydream-ready'

De opmerking komt voor rekening van Clay Bavor, de nieuwe directeur van de kersvers opgerichte VR-afdeling van Google. Hij zegt: "Ik kan ze vertellen dat er zeer waarschijnlijk geen telefoons bestaan die klaar zijn voor Daydream. Wij houden een zeer hoge kwaliteitsstandaard aan. Alle componenten voor Daydream moeten precies goed zijn. Dus tegen VR-fans zou ik zeggen: wacht nog een paar maanden met de aankoop van je nieuwe telefoon, en zorg daarna dat je er eentje koopt die Daydream-ready is."

Nexus 6P wellicht uitzondering

Wat Clay Bavor niet in zijn speech vermeldde of op een andere manier wereldkundig maakte, zijn de specificaties waar een smartphone minimaal aan moet voldoen om met Daydream uit de voeten te kunnen. Van de huidige smartphones heeft Google alleen verklaard dat de eigen Nexus 6P Daydream aankan, maar dat alleen voor developers-doeleinden. Het is onzeker of de Nexus 6P ook wel echt 'Daydream-ready'  zal zijn als het VR-platform dit najaar officieel de lucht in gaat.

In dit artikel valt alles te lezen over het nieuwe virtuele platform van Google.