Google heeft laten weten dat de fitnessapplicatie Google Fit vanaf nu ook in staat is om data uit andere fitness-apps te halen en die data dus mee te nemen in je dagelijkse samenvattingen. Zo heb je mogelijk nog maar één app nodig om een overzicht van je activiteiten te bekijken.

Google Fit haalt nu ook data uit andere fitness-apps

Mocht je Google Fit al een tijdje gebruiken, dan ben je waarschijnlijk van mening dat het qua opties wel wat uitgebreider mag. De app heeft in de afgelopen maanden wel broodnodige updates gekregen die hem wat bruikbaarder maakte, maar één optie schitterde in afwezigheid: de mogelijkheid op data uit andere apps te halen en die in je dagelijkse overzicht te laten zien in Google Fit. Dat is vanaf nu mogelijk, laat Google via zijn eigen blog weten. MyFitnessPal, Fatsecret, Lifesum en LoseIt worden vanaf nu ondersteund.

Maar dat is niet de enige update die Google Fit heeft ontvangen. De applicatie is vanaf nu namelijk ook in staat om sneller, gedetailleerdere informatie weer te geven over je huidige activiteit. Zo laat de app zien hoe hard je loopt of fietst, hoe ver je gaat, hoeveel stappen je hebt genomen en hoeveel calorieën je hebt verbrand. Ook is Google Fit in staat om je slaappatronen in beeld te brengen, zodat het plaatje nu eindelijk compleet lijkt te zijn. Mogelijk worden er in de toekomst meerdere fitnessapplicaties toegevoegd aan Fit.