Google heeft de fitnessapplicatie Google Fit van een behoorlijke update voorzien, die momenteel nog niet in Google Play staat. De apk is nu te downloaden, mocht je al met de update aan de slag willen. Naast een behoorlijke visuele revisie, wordt de Android Wear-app ook niet overgeslagen.

Download de nieuwste versie van Google Fit

Google heeft Google Fit van een grote update voorzien. De update wordt momenteel nog niet uitgerold via Google Play (de digitale winkel van Android), maar het apk-bestand (waar je de app mee installeert en kunt updaten) is nu al wel verkrijgbaar via de betrouwbare site APK Mirror. Wanneer je de app hebt geüpdatet, dan kun je rekenen op de volgende veranderen.

  • Visuele revisie: de app is nu veel kleurrijker, er is meer data beschikbaar en er zijn nieuwe charts die je kunt bekijken. Geen nood: alles staat nog op de plekken die je gewend bent; het gaat puur om het visuele aspect.
  • Timeline: hier kun je je dagelijkse activiteiten in een handig overzicht bekijken.
  • Aanpasbare doelen: het was al mogelijk doelen voor jezelf in te stellen, maar die doelen zijn nu nog verder aan te passen, met meer data, dagen en activiteiten.
  • Nieuwe widget: deze kan een doel laten zien voor een activiteit naar keuze.
  • Nieuwe wijzerplaat voor Android Wear: je ziet de tijd, aantal genomen stappen, verbrande calorieën, afgelegde afstand en actieve tijd.
  • Verder: de Android Wear-app heeft nu een donkere kleur gekregen en activiteiten zijn vanuit de floating action button (fab) te starten.

Wanneer de update wordt uitgerold, is niet bekend. Wel kun je de update al downloaden via de bovenstaande link.