Google heeft Google Fit voorzien van een broodnodige update: vanaf nu laat de applicatie ook zien hoe ver je hebt gelopen en hoeveel calorieën je onderweg verbrand hebt. Ook is er vanaf nu een Android Wear-wijzerplaat voor de app.

Google Fit heeft eigen Android Wear-wijzerplaat

Omdat Google Fit wel een handige, maar ook een kale applicatie is, moest Google nog wat broodnodige features toevoegen. En vandaag is het zo ver: vanaf nu laat de Google Fit-app ook zien hoeveel (kilo)meter je hebt gelopen en hoeveel calorieën je in dat proces hebt verband. Het gaat hier wel om een schatting, maar het zal waarschijnlijk dicht bij de realiteit liggen. Deze features werken alleen wanneer je onder Instellingen zowel je geslacht, lengte als gewicht hebt ingevuld en vanaf dat moment krijg je toegang tot die functies.

Daarnaast krijg je meer inzicht in je oudere opgeslagen data. Wanneer je nu op je smartphone of tablet door je timeline scollt, kun je je activiteiten bekijken in groepen (dagen, weken, maanden) en kun je zodoende inzicht krijgen in de manier waarop je activiteiten je leven hebben beïnvloed. Met deze update lanceert Google ook eindelijk een widget voor smart devices, zodat je niet steeds de applicatie hoeft te openen, en een Android Wear-wijzerplaat, zodat je de app ook zonder limieten op je Android Wear-smartwatch kunt gebruiken.

Android Wear is een versie van het Android-besturingssysteem dat je vindt op een Android-smartphone of -tablet. Om een Android Wear-smartwatch te kunnen koppelen aan je smartphone of tablet, heeft die tenminste Android 4.3 Jelly Bean of hoger nodig. Ook moet het apparaat beschikken over bluetooth, maar vandaag de dag is dat een standaard feature op een moderne Android-smartphone. Het is op moment van schrijven (officieel) nog niet mogelijk je iPhone of smartphone met een versie van Windows erop te koppelen.