Twee leden van het originele Google Glass-team hebben aangegeven dat Google ook nog werkt aan een consumentenversie van de bril, ondanks het feit dat het bedrijf uit Californië ondertussen hard werkt aan de versie voor de zakelijke markt.

Toch nog een consumentenversie voor Google Glass

Twee leden van het originele Google Glass-team hebben aangegeven dat Google op dit moment achter de schermen werkt aan een Google Glass-versie voor de consument, naast de variant die voor de zakelijke markt moet verschijnen. Dat geven Thad Starner, een technical lead van Glass, en Greg Priest-Dorman, een system administrator bij Google X, aan in een interview met het Computer History Museum. Volgens de mannen heeft de pers het één en ander uit z'n verband gerukt als het om de belofte van Google Glass gaat.
We were only going to sell thousands of them. That was the point” of the experimental Explorer Edition. And the uptake was tremendous. But the press ran away with this, thinking this was a super device.

Priest-Dorman vergelijkt Glass met een smartphone: in het begin gebruik je hem misschien voor één ding, maar na een tijdje gebruik je hem voor veel meer applicaties en handelingen. Uiteindelijk zullen consumenten ook Glass gaan zien als iets dat hun leven kan verrijken, aldus Priest-Dorman.

De beste man heeft ook een antwoord op de vraag of een wearable als Glass niet compleet overbodig is en je niet beter je smartphone kunt blijven gebruiken.

Wearables, if you’re doing it right, let you use the electronics less. I really don’t like that kids today witness their parents at [school] performances only through the back of their parents’ phones.

En daar heeft Priest-Dorman een punt, want hoe vaak kom je ouders tegen die alles van hun kind meemaken op het schermpje van hun eigen smartphone?